Stöd för Windows 8 i Titanium

Under ett par år har jag haft ögonen på Appcelerator och deras API, Titanium. De har successivt utvecklat sitt API och i varje ny version lanserat bättre, stadigare och snabbare stöd för utveckling av appar till i huvudsak iOS och Android. I höstas under sin konferens Codestrong visade de upp sina första steg mot utvecklingsstödet av appar till Windows 8, ett stöd som har stor efterfrågan i communityt kring Titanium.

Under förra veckan gick de ut med lite mer nyheter kring denna lansering och nämnde en lansering under andra halvan av året. Windows 8 som för mobila enheter finns i två versioner, Windows Mobile 8 samt Windows 8 RT där den senare har störst fokus på tablets, kommer stödjas i denna uppdatering.

Att använda samma grundbibliotek för ytterligare en plattform är givetvis stort och jag ser fram mot att kunna testa detta under hösten. Under våren ska jag appkoda en del och jag kommer använda mig av deras nya ramverk Alloy. Alloy hjälper till att hålla en bättre struktur i dina appar genom att tillämpa MVC. En klar fördel när samma grundkod används för flera plattformar! Mer om Alloy i kommande inlägg..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>