Skapa diskussion med dina besökare

Jag läser dagligen inläggen från ett antal utvalda bloggar och idag tänkte jag lämna min åsikt kring något Andreas skrev om igår. Ett inlägg vars titel är exakt samma som denna (varför ändra om den redan är bra?) och som jag tycker var väldigt intressant.

Ämnet är enkelt, det förs för lite diskussion på bloggar och Andreas har nog helt rätt i att det generellt sett kommenteras väldigt dåligt idag. Jag är själv ett exempel på någon som kommenterar ”för lite” och har som ambition att kommentera på ett blogginlägg dagligen, något som jag med handen på hjärtat inte kan säga att jag gör…

Att få en ny kommentar på sin bloggpost är något som alla tycker är kul, det ger ju bekräftelse på att någon har läst, funderat, tagit sig tid och faktiskt lämnat en åsikt eller synpunkt på det du har skrivit. Så varför är vi så dåliga på att kommentera? Om någon lägger 30 minuter på att skriva en bra text och du lägger 3 minuter på att läsa den, varför då inte lägga 30 sekunder extra på att kommentera? De 30 sekundrarna är värda så mycket för inläggsförfattaren.

Andreas gör konstaterandet att antalet läsare på hans blogg har ökat men, trots detta, att antalet kommentarer under samma period har minskat. Det är inte bara något som han snabbt och enkelt gjort en slutsats av eftersom han faktiskt experimenterat med kommentarsfunktioner och formulär.

Så vad ska man göra i tider där lata(?) besökares kommentarer är hårdvaluta? Jag tror att Andreas är på rätt spår med sin idé om att på något smart sätt koppla samman kommentarer från blogginlägg med gemensamma ämnen. En bra tanke som dessutom kanske kan ge bloggandet en liten ny knuff? Du får jättegärna lämna en kommentar, lång eller kort, bra eller dålig med dina tankar, idéer eller kommentarer i ämnet. Jag blir väldigt glad om du gör det!

OCH! Läs även Andreas inlägg som fick mig att skriva detta.

2 reaktion på “Skapa diskussion med dina besökare

 1. Andreas Eriksson

  Bra uttryckt det där med 30/3/30 principen.

  Vi får helt enkelt slå våra huvuden ihop och se om man kan få ihop någon tjänst/plugin som kan underlätta diskussionen på något sätt!

  Tack för länk och credd!

  Svara
 2. Elin

  Tjaa… jag föredrar kommentarslänken under inlägget. Har oftast lättare för att kommentera efter att jag läst något än innan jag läst det.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>