Blixtnedslag i bloggen, 500+ unika besökare

Idag skriver jag en liten kul follow-up på inlägget från igår där jag konstaterade att jag snittar ungefär 20+ unika besökare per dag. I förmiddags innan lunchdags tittade jag till i analytics igen och helt plötsligt ser jag där hur det bara rasslar till i besöksstatistiken. Kort funderar jag på vad som händer innan jag konstaterar att någon (med många followers) postat en länk till inlägget ”Programmeringshumor, WAT!” på Twitter och Facebook.

Det känns snudd på lite komiskt att Joakim Jardenberg, postar denna tweet dagen efter att jag skrivit om min besökstrafik och eventuella mål med denna. Än mer komiskt är att min graf som igår var så fin med toppar och dalar nu endast består av en enda brutal topp som fortsättningsvis lär förbli omgiven av ett enda stort slättlandskap.

statistik

I skrivande stund är det totala antalet unika besökare för dagen uppe i 500+ och om inte detta är ett bra exempel på kraften som sociala medier kan ha för trafik så vet jag inte vad som är.

Jag som igår nöjt skrev att jag hade 40+ unika de dagar jag skrivit om #blogg100 Badge. De fina topparna blev idag totalt dwarfade av dagens trafikspik. Kul, men ganska osnyggt.

Det bör ju också tilläggas att inlägget som @jocke länkade tyvärr inte var något som jag själv kan ta någon credd för vilket med största sannolikhet innebär att bloggen inte heller gjort något direkt personligt avtryck för besökaren. Med andra ord väntar jag mig nu att jag återigen lugnt och fint fortsätter med mina mer realistiska siffror runt 20 unika besökare om dagen, även om jag hoppas att jag kanske får tillbaka någon av de få som trots allt klickade sig runt en liten stund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>