Riktigt bloggstoff

Det tog nog ungefär 1 timma, 24 minuter och 16 sekunder innan jag insåg att detta skulle bli mer än en ”walk in the park”. Min ursprungliga tanke ”Ptjaa, 15 minuter om dagen är ju lätt att sätta av för ett kul projekt” omvandlades till en mindre panik där idéer om att det kanske ändå inte är för sent att dra sig ur, började poppa upp.

Ett blogginlägg om dagen i ett hundra dagar! Det är verkligen skitmycket om man som jag i princip inte skrivit ett enda inlägg på sina hittills 9500+ dagar i livet. Tanken har gnagt i bakhuvudet hela dagen och detta inlägg har jag skjutit upp tills nu, när jag inser att det nog är bäst att jag bara ser till att få det avklarat. Låta fingrarna trilla fram på tangenterna i takt med tankar och idéer. ”Ja, det kan jag skriva.. Nej förresten, inte så..” osv. Velig är jag. Jag kan skriva två meningar och sedan sudda ut dem. Lite som med twitter, skriv ett svar, håll fingret över ”send” i fem sekunder.. ta bort, ”nej, onödigt, inget svar är bättre”.

Att bara skriva ett vettigt blogginlägg helt plötsligt är ju inget självklart för mig, jag är ovan, rejält ovan. Att skriva ett hundra inlägg är ju så mycket enklare..

Igår satt jag och pratade med Andreas och Nicklas (som också till slut hoppade på samma bloggtåg, nästan iaf) om att delta i #blogg100. Hur man hittar ”vettiga” idéer för så pass många inlägg och risken att det bara blir nonsensinlägg i slutändan. Ja, för det är väl det de är, de där inläggen om dagens outfit eller kaffet på kontoret. I min värld är de det eftersom de knappast är något som jag skulle söka efter eller hitta på google. Grymt förenklat är det nog så min syn på en blogg är. Om den inte bidrar med något så är det nonsens. Visst, ”något” kan ju vara vad som helst för vem som helst, men för mig är ”något” en how-to artikel i php eller en guide för felsökning till en icke startande Macbook Pro 15″, årsmodell 2009.

Så nu när jag har skrivit detta, reflekterat över innehållet, mitt rabblande nonsens och tvekat en lite för lång stund med muspekaren över knappen ”Publicera” så inser jag att jag till imorrn verkligen behöver lite vettigt bloggstoff. En artikelserie, en vettig reflektion kring tankarna och idéerna runt CSS4 (om det nu egentligen ska kallas det) eller kanske ett köptips. Det mina vänner, det är riktigt bloggstoff det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>