Besöksstatistik för bloggen

Brukar alltid kasta ett öga i analytics för att se hur antalet besökare varje dags inlägg lockat. Innan jag gick med i #blogg100-projektet hade jag ingen som helst trafik på sida, ganska självklart eftersom den varit mer eller mindre statisk i 4-5 år…

statistik

Jag kan konstatera att jag ligger på runt 20 besökare om dagen vilket inte är speciellt många, men tillräckligt för att fortsätta skriva. Ska väl sätta upp ett mål kring hur många besökare jag vill snitta sista veckan under #blogg100. Ett 50-tal borde vara realistiskt kanske?

Ett annat konstaterande är att de tre dagarna med flest besök (~40) har varit direkt kopplade till pluginet #blogg100 Badge och att jag även postat länk till dessa på twitter, samt att jag fått lite mer spridning tack vare hjälp från bland andra Nicklas och Andreas.

Konstaterande nummer tre är att trafiken från Google är i princip noll. Jag har iofs varken optimerat on-page eller skrivit några direkt sökintressanta eller optimerade texter. Relaterat till detta ämne är att jag egentligen aldrig gjort något riktigt SEO-test eller liknande. Jag hoppas hitta ett bra tillfälle att testa lite ordentlig SEO under #blogg100 och att kunna presentera ett positivt resultat kring detta här vartefter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>